Här får du fem smarta spartips

Ett sätt för att spara pengar är att se över små utgifter i vardagen. Du kanske handlar en kaffe på vägen till jobbet eller tar bussen när du egentligen kan gå. Vill du spara pengar finns det många smarta knep att göra det på. När du sparar så räknas varje krona. Du behöver inte spara jättestora belopp i början. Det är bra att börja smått och lyckas du hålla igång sparandet blir det det till slut en stor summa.

Skydda din mobil

Ett tips är att investera i hållbara saker som håller och inte går sönder i första taget. Behöver du köpa en ny telefon så kan det bli dyrt. Ett tips för att skydda din nuvarande mobil är att investera i ett https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-13-pro/skal/ som skyddar din mobil. Det finns skal i olika färger och modeller vilket gör att du kan hitta ett som passar just dig. Vissa skal är även extra stöttåliga och skyddar mobilens hörn som oftast är extra känsliga.

Investera i bra hårprodukter

Många går idag också till frisören för klipp och fix. Beroende på vad du ska göra så kan ett besök bli väldigt kostsamt. Har du ett slitet hår kan frisören behöva klippa mycket och lägga i produkter som stärker håret. För att undvika att det blir för dyrt kan du köpa hem dina egna produkter som skyddar hår för att håret ska må så bra som möjligt. Då kanske du bara behöver betala för klippning när du är hos frisören.

Drick vatten istället för läsk

Gillar du läsk och godis? Då är ett tips att först dricka två glas vatten och sen känna efter om du fortfarande är godis- och läsksugen. När du är sugen på något sött så betyder det oftast att du egentligen är törstig. Det bästa är då att dricka vatten. Gör du detta så sparar du även pengar. Små kostnader här och där blir ofta stora ifall du handlar flera dagar i veckan. Genom att dricka vatten slipper du köpa i affären. Vatten istället för läsk är också bättre för tänderna då läsk kan bidra till frätskador och en skadad emalj. Ett besök hos tandläkaren kan därför bli väldigt dyrt. Det är också något som du vill undvika om du sparar pengar.

Gå/cykla istället för att köra

Andra klassiska sätt att spara pengar är att gå/cykla till jobbet eller dit du ska. Har du bil så sparar du in din bensinkostnad och åker du kollektivt så kan du spara några hundralappar i månaden. Det är även nyttigt att kroppen får röra på sig. Går du tillräckligt kanske du inte behöver skaffa ett gymkort.

Ta med kaffe hemifrån

För de som brukar köpa kaffe ute är ett tips att ta med en kaffe hemifrån. Köp en hållbar take away mugg i plast och återanvänd den. Gillar du inte bryggkaffe kan det vara en investering att köpa en kaffemaskin. I längden kommer du ha sparat in kostnaden för maskinen.