Uppdrag: hjälpa svenskarna att laga indiskt

Ett sätt att underlätta är att göra matlagningsfilmer med kockarna från den egna restaurangen Bombay Palace. Gå in och kolla på Spices of Indias Facebooksida. Arun är mitt i processen att spela in filmerna, men hans planer slutar inte där.

”På restaurangen har vi många kunder som älskar indisk mat och gärna hade lagat exempelvis butter chicken hemma men som tycker att det verkar för svårt. En indisk mataffär kändes logiskt.”

Sagt och gjort Arun Sharma öppnade precis Spices of India och det har redan gått bättre än väntat.

”Det finns ett behov av våra produkter. Vi importerar också frukt och grönsaker direkt från Indien. Vår mango är något helt annat än de stenhårda bollarna man köper i vanliga mataffärer.”

Arun skrattar och berättar att många av de indier som jobbar på teknikföretag runt Lindholmen inte känner igen sig i den indiska mat de traditionellt hittar i Sverige.
”Indien är stort och maten skiljer sig ungefär lika mycket åt som köken i Europa gör. I Skandinavien dominerar det nordindiska köket alla restauranger. Vi har ett ganska unikt utbud som även inkluderar de andra indiska köken.”

Att Spices of India öppnade i just Kvillebäcken är ingen slump.

”Jag har faktiskt jobbat i Kville sedan 1992, det var lite tuffare område då när vi öppnade resebyrå mitt emot polisstationen. Den drev vi i tolv år men sedan kom internet och vi såg vart det var på väg och sålde företaget.”

Arun Sharma och hans fru Savita bestämde sig för att öppna en indisk restaurang helt utan erfarenhet av branschen. Det gick bra ändå, Bombay Palace fick maximala fem stjärnor av GP:s uteätarna. I tio år hade de varit borta från Kvillebäcken när idén om att öppna mataffären växt sig så stark att de bestämde sig.

”Vi planerar att starta matlagningskurser för de som är nyfikna. Det finns så mycket att upptäcka i den indiska matkulturen och det är inte alls så komplicerat som många tror.”

 

Spices of India

Färgfabriksgatan 3
417 24 Göteborg
Telefon: +46 (0)31 22 50 40

spicesofindia.se