Ni missar väl inte Kvillejul nu på lördag?

Halv tolv på lördag förmiddag går julkänslorna i topp i Kville. Då sjunger kören Vox Rosae från Brämaregårdens församling fina jullåtar utanför saluhallen, julmarknaden är fylld med goda smaker, lukter och framför allt trevliga människor.

– Det är härligt att kunna sprida riktig julstämning i området en vecka innan jul. Det blir en så fin gemenskap när vi kan samla ihop alla boende i området, säger Pantea Asgari som till vardags driver Kville saluhall.

Nu är det ju inte bara kvillebor som dyker upp på julmarknaden, i år blir det fjärde gången i rad och ryktet har spridit sig långt bortom Hisingen.

– Nu är vi verkligen en jultradition! För varje år blir det större, fler besökare från hela stan och även fler utställare på marknaden. Sedan flyttar det fortfarande in folk i området i takt med att husen blir färdiga och det är ett skönt sätt att lära känna sina grannar på, säger Pantea som tillsammans med Pernilla Hallberg från Fastighetsägare Centrala Hisingen och bostadsbolagen i Kvillebäckens konsortium anordnar marknaden.

På marknaden hittar man allt från mat och delikatesser till hantverk och julgranar. Julgranarna är faktiskt både ekologiska och närodlade. Kvillebäcken får finbesök från Nordpolen, jultomten finns nämligen på plats under hela marknaden och tar emot barnens julklappsönskningar. Alla besökare bjuds på värmande glögg och pepparkakor, julmys helt enkelt!

– Totalt blir det ungefär trettio utställare, mycket mat – marmelad, senap, choklad, honung, olivolja och sånt. Men också lite loppis och en hel del hantverk, exempelvis fina planscher från I Love Gbg, säger Pantea.

Kvillejul äger rum den 16 december kl. 10:00 – 16:00 vid Kville saluhall, Gustaf Dalénsgatan 2, 417 22 Göteborg.

För de som inte bor i Kvillebäcken så tar man sig enkelt till julmarknaden med buss eller spårvagn till Vågmästareplatsen, endast 4 hållplatser från Brunnsparken. Kör man bil så finns det parkering på Fjärdingsgatan och dess parallellgator, på P-Huset i Glasiären tvärsöver gatan från saluhallen eller P-Huset på Vågmästaregatan vid polishuset.