Detta händer i Kvillebäcken, #3 2017

I vårt nyhetsbrev informerar vi dig om vad som händer i området och uppdaterar dig med aktuell bygginformation. Trevlig läsning!

Viktig information!
Under natten till den 27/6 kördes dörren till återvinningsrummet sönder samt en brand inne i lokalen uppstått. Saneringsarbetet har startats igång, men det kommer ta flera veckor innan allt är återställt. Planen är att återvinningsrummet skall vara i funktion under tiden, med begränsningar i öppettider och antal kärl den närmsta tiden.

Under de närmsta veckorna kommer vi inte ha någon återvinning av glas och metall alls i rummet. Om man vill lämna glas eller metall, eller lämna på kvällar och helger får vi hänvisa till de 3 närliggande kommunala återvinningsplatserna.
– Deltavägen 3 vid CoopForum.
– Gullrisgatan 1 vid rondellen, ligger vid Gustav Dahlensgatan-Björlandavägen mittemot St1.
– Övre Hallegatan 8 på parkeringsplatsen, nedanför gångbron.

Vi återkommer med mer information när vi kommit igång med arbetet och vet mer om vilka tider som gäller.

Ta dig fram i området
Nu kommer fotgängare och cyklister fram på alla gator. Fortsatt begränsad framkomlighet runt Lott E, Gustav Dahlensgatan Solventilsgatan och Rundbäcksgatan. Byggtrafiken till Lott E, går via Gustav Dahlénsgatan – Solventilsgatan och Fjärdingsgatan pågår hela sommaren.

Pågående arbeten
Nu börjar området ta form, alla pålningsarbeten färdiga i Östra Kvillebäcken. Många hus börjar bli klara, och inflyttade. Det kvarstår nu att färdigställa alla ytskikt och grönska på gatorna. Under augusti – september startar arbetet på gatorna öster om Gamla Tuvevägen, och pågår fram till våren, med ett vinteruppehåll. Även ytor framför garageportar behöver färdigställas, vilket innebär en del olägenheter och begränsad tillgänglighet. Information om mer precisa tider kommer skickas ut till berörda när det närmar sig.

Byggarbeten under semesterperioden:
Lott I och Lott M – har stängt under v28 – v31.
Lott J – färdigt och avetablerar v 28.
Lott N – har stängt under v29 – v30.
Lott E – har öppet hela sommaren.

Grannar
Första veckan i juli fl yttar de sista in i Lott J, Brf Greenroof. Samtidigt är första infl yttning i lott N, mot Långängen och Gamla Tuvevägen. Vi vill påminna er att vara observanta när ni vistas på gatorna, då det kommer vara en del flyttbilar i området runt husen under angivna inflyttningstider. Tänk på att små barn är svåra att se bakom stora fordon.

Verksamheter
Passa på att vara med på invigning den första juli kl. 17.00, ”Tondénti Barbershop bjuder på mingel och tilltugg. Gratis klippning till de 25 första. www.tondenti.se. Pst… Efterfest på Antibarbarus.

Härligt nybakat bröd till frukost?
Finns på Ingrosa Café & Konditori, hörnet Gustav Dahlensgatan – Färgfabriksgatan. De bakar ekologiska bakverk, med egengjord surdeg. Serverar härliga nyttiga mackor och bakverk gjorda enligt hundraåriga traditionella recept.

Sitta ute och chilla i sommar?
Vid Jöns Rundbäcks plats finns Enoteca Da Bello. Bisto med italienskamaträtter, vinrättigheter och en härlig uteservering i soligt läge och en bit från de större gatorna.

Övrigt
Fortsätt gärna att dela era bilder i våra kanaler:
Facebook: facebook.com/kvillebacken
Instagram: instagram.com/kvillebacken
Twitter: @kvillebacken