Glad sommar(läsning) alla kvillebäckare!

Nu önskar vi oss ett sommarlov med mycket sol och salta bad, men oavsett om det är på stranden eller bakom regnsmattrande fönster så är läsning en härlig sysselsättning så här års. Vi har valt ut några pocketböcker som vi tänker plöja i sommar, kanske hittar du något som passar för din hammock, playa, segelbåt, balkong, parkbänk eller vad det nu blir?

Rök, av Dan Vyleta:
Ett storslaget äventyr som utspelar sig i det viktorianska England, men med inslag av fantasy. Det handlar om maktmissbruk och rättvisa, om en mystisk sammansvärjning med svindlande förgreningar. Om ett triangeldrama. Om revolutionärer, religiösa fanatiker, hemliga poliser och känslokalla vetenskapsmän. Och om tre unga människor som söker sanningen.

Yxmannen, av Ray Celestin:
New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet. Utsedd till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Flickorna, av Emma Cline:
Det är en ovanlig kärlekshistoria som visar hur en livslång passionerad olycklig kärlek kan driva en människa att begå handlingar som ligger långt bortom egna värderingar och moral. Handlingen bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att begå i slutet av 60-talet. Den här debutromanen har beskrivits som en av de senaste årens stora litterära händelser och 35 länder köpte på kort tid rättigheterna.

Hönan som drömde om att flyga, av Sun-Mi Hwang:
Detta är berättelsen om Knopp. En dag tröttnar hon på att tvingas lägga ägg efter ägg bara för att se dem forslas iväg till marknaden. Knopp suktar efter ett annat liv. Hon planerar att fly ut i friheten och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv. Den här romanen har miljontals läsare i Sydkorea där den anses vara en modern klassiker.

Det kommer alltid en ny himmel, av Lori Nelson Spielman:
Mammans testamente innehåller en lista med de livsmål dottern skrev ner som tonåring. Mamman har sparat listan i hemlighet, allt från att bli förälskad och skaffa barn till att skaffa en häst, arbeta som lärare och lappa ihop förhållandet till den frånvarande pappan. Men hur ska det gå till när livet blivit något annat? En roman om kärleken mellan mor och dotter, om att hitta tillbaka till det i livet som verkligen betyder något.