Ny gäst: Josefine tipsar om sina hisingeguldkorn

Solen skiner och en vårkänsla infinner sig när vi möter upp Josefine utanför Kville saluhall. Josefine är 25 år gammal och bor i krokarna kring Kvillebäcken med sin pojkvän sedan några år tillbaka. Hon jobbar som grafisk designer på en reklambyrå, orienterar och spelar korpfotboll på fritiden.

– Som häckenfans bor vi lite lyxigt får man ändå säga. Det finns få saker som slår en vårmiddag på balkongen till ljudet av Häckens hejarklack, säger hon och kisar bort mot Bravida arena som ligger ett stenkast från Kvillebäcken.

Vi går ner för trappan och vidare in till vår lunchdestination. Josefines val blev Antibarbarus som ligger vägg i vägg med Kville saluhall. Vi slår oss ner runt ett rufft träbord intill ett stort fönster som pryds av amplar med gröna, hängande växter. Detaljerna känns genomtänkta och omgivningen är trivsam.

– Det är schysst atmosfär här inne, så serverar dom en rolig mix av mat. Sedan vill man ju såklart support the locals som man säger, skrattar hon och slänger ett öga på dagens meny. Jag väljer ramensoppa med portabello och kött och Josefine tar en asiatisk burgare med friterad kimchi.

Vi mumsar i oss maten och pratar vidare om Hisingens status och uppsving de senaste åren och jag frågar henne vad som är så speciellt med Göteborgarnas största ö.

– Min pojkvän och jag pluggade båda två på Lindholmen när vi flyttade från Falkenberg till Göteborg, så därför bosatte vi oss på Hisingen. Det jag märkt under åren är att det är en skön mix av folk och att man träffar olika typer av människor var man än kommer, det tycker jag är kul. Sedan är det ju jättenära till både naturen och stadslivet.

Jag sörplar i mig den sista soppan och vi hugger in på efter-maten-kaffet. Bredvid en stapel av kaffekoppar och en hög av bitsocker står en griffeltavla med orden ”Bloc party” illustrerat på.

– Det där har jag aldrig varit på, säger Josefine och pekar på texten. Har hört att det ska vara superkul så den här lördagen har jag tänkt gå, konstaterar hon och häller upp rykande kaffe åt oss båda.

– Antibarbarus är faktiskt ett av mina guldkorn här på Hisingen och jag lovar att jag ska dela med mig av fler i kommande inlägg, säger Josefine och ler.

Vi kommer nämligen följa henne här i bloggen några månader framöver och förutom att dela med sig av Hisingens smultronställen, utlovar hon en skön blandning av mat, festligheter och användbara tips för att sätta en liten guldkant på vardagen.

Innan vi avslutar vår lunch, passar jag på att fråga några snabba frågor:

Vad är det första du tänker på när du ser dig själv i spegeln på morgonen?
I woke up like this, flawless. Haha, nej, skojar bara. Det är ju inga härliga tankar jag har då… Men tänker väl ungefär att ”nu fixar vi till det här, det kommer att ordna sig”.

Vilken är den bästa spelningen du varit på?
Svårt! Många fina minnen att välja mellan, men ska jag välja ett får det bli Robyn på Way out west 2011. Robyn har alltid varit en favorit och det var första gången jag såg henne live. Starkt moment till Dancing on my own!

Tre instagramkonton man bara måste följa?
@girlsareawesome
@thefeedfeed
@visualgraphc

Söndagspromenad i skogen eller onlinepizza klockan två?
Det beror helt på lördagens aktivitet.

Vad gör du för att liva upp en dålig dag?
Då lyssnar jag på podcasts, helst Lilla drevet eller Della Monde, de är säkra kort. Sedan ringer jag någon som gör mig glad. Men det viktigaste är att komma ihåg att det faktiskt är okej att ha en dålig dag, att ge sig själv lite tid och kanske ta fem minuter extra till morgonkaffet.

Innan vi avslutar tar vi en sväng in i Kville saluhall och köper med oss varsin semla som vi tänkt mumsa på samtidigt som vi pratar vidare om nästa inlägg i följetongen om Josefines bästa hisingentips.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara