Skådis med hjärtat i Kvillebäcken!

Adam Lundgren har spelat Håkan Hellström på film och blivit känd för roller i uppmärksammade tv-serier som ”Torka aldrig tårar utan handskar” och ”Viva Hate” men det kanske inte är lika känt att han är en Hisingspojk med mycket känslor för vår ö. Just nu är Adam mitt uppe i inspelning tv-serien ”Innan vi dör” för SVT. Vi når honom via mail och är nyfikna på vad han tycker om att stadens stora filmfestival invigs i Gothenburg Studios på Hisingen.

Idag invigs Göteborg film festival på Hisingen. Stort, tycker vi! Är det ett tecken på ökad status för ”ön som gud glömde”?
Ön som Gud glömde? I mina kretsar går Hisingen under smeknamnet Sommarön. Men absolut, mer och mer börjar hända på Hisingen vilket är väldigt roligt! Men vi kan ju be till Gud om att inte hyrorna skjuts i höjden så att folk som bott här sedan folk rynkat på näsan av bara tanken på Hisingen inte behöver flytta. Glöm inte Sommarön kära gode Gud!
 
Du bor själv i Kvillebäcken, vad är det du gillar med området?
Jag har bott här väldigt länge och gillar stämningen och lugnet här plus att det är nära till grönområden och utkiksplats på Ramberget. Att jag har alla mina närmaste vänner runt hörnet gör ju inte saken sämre. 
 
Hinner du gå på några festivalfilmer?
Det hoppas jag!
 
Kan du ge tre festivaltips?

Moonlight
Gå på bio mitt på dagen

Spara