Var med i en arkeologisk utgrävning

Har du drömt om att få vara med och gräva fram spännande fynd från förr? Nu har du chansen att få känna på hur det är att vara ”amatörarkeolog”. Lördagen den 20 oktober är du välkommen att delta i en arkeologisk undersökning för att få veta mer om Långängens historia och framtid. Den samtidsarkeologiska undersökningen genomförs i den lilla parken i Långängen.

– Genom att tillsammans gräva i platsens närliggande förflutna skapar och återskapar vi berättelser, till nytta för området idag, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsansvarig på Fastighetsägarna Centrala Hisingen, FCH, som arrangerar undersökningen.

Under guidning av arkeologerna Andreas Antelid och Benjamin Grahn samtalas det om lokal historia och skapas berättelser utifrån våra minnen och fynden som görs på plats.

Så dra på dig arbetsbyxorna och var med och gräv fram intressanta fynd, dela med dig av dina minnen från svunna tider – eller titta bara förbi på en fika!

När? 10-16, lördag 29 oktober
Var? Miniparken i korsningen Långängen-Lantmätaregatan

För mer information kontakta Pernilla Hallberg, FCH, Pernilla.hallberg@fch.se, 0706-020202