Gästblogginlägg: Nu springer vi in hösten

Nu stundar hösten, och en trevlig period om man vill ge sig ut och träna. Det brukar inte vara för varmt eller för kallt, och det brukar kännas riktigt härligt i luften. Vår och hösten tillhör mina favorit årstider att träna i. Så nu är det dags att springa in hösten.

Har på sistone tränat en del i Hisingsparken, och kan varmt rekommendera att springa i den fina parken som inte är långt borta från Kvillebäcken. Bra löparstigar med markeringar samt både områden som är kuperade och mer platta så perfekt för flera olika sorters löpträning. Finns även ett litet café vid Slätta Damm som när jag var där en gång hade surströmmingspremiär. Ibland hålls det även löptävlingar i parken.

bild1

Bild från Hisingsparken

Kan meddela att jag fick ganska bråttom förbi när doften slog emot en. På tal om dofter så var jag för någon vecka sedan i London, och kunde inte motstå att köra några träningspass där, och det var ibland lite ansträngande då det är rejält med avgaser i den staden. Sådan tur var att jag och sambon bodde på ett hotell nära Hyde Park, och där kändes det lite fräschare i luften. Kändes riktigt häftigt att springa i den gigantiska parken med alla synintryck som svischade förbi en.

bild3

Finns ju så mycket att se och göra i London att frågan är hur många dagar som behövs för att hinna med allt? Vi var där i fyra dagar, och det kände som vi knappt hann med något. En sak han jag dock med, vilket var ett besök i världens största Nike butik vilket var roligt för själen men inte lika roligt för plånboken. Kan verkligen rekommendera att springa något lopp under hösten, det finns flera lopp i Göteborg med omnejd. Titta på sidan Svenska Löpare  https://svenskalopare.se/ Där finns flera lopp listade samt massor med löptips och råd.

bild4

Jag själv sprang Hästeviksloppet nu i början september ute i Torslanda i ett riktigt trevligt höstväder.

Vill också meddela att jag tänker bjuda på ett träningspass lite längre fram i höst där alla Kvillebäckare är välkomna att delta i. Tänkte att vi utgår från Kvillebäcken, och lugnt springer bort till Slätta Damm/Hisingsparken och kör lite löpövningar och löpteknik tillsammans. Passet kommer att vara gratis och nybörjare som van löpare är välkomna. Håll utkik här på bloggen för mer information om datum för träningspasset.

Hälsningar Patrik (Instagram @patrikrunner)